Lysit – Witte split met hoge performantie

Lysit – De witte split met hoge performantie

In de wereld van de wegenbouw stellen wij u deze witte split, hardsteen voor met hoge mechanische performantie en stabiele kleur. Als alternatief voor de witte kwarts is dit product vlot beschikbaar, harder en even wit verwerkt in uitgewassen of geslepen beton of verwerkt in asfalt. Grote voordeel van deze steen : kwaliteit van een porfier of zandsteen, maar met een witte kleur : PSV hoger dan 50, en extreem lage Los Angeles en Micro Deval waarden. Met andere woorden, perfect voor gebruik in wegenis en veeleisende betonsoorten!.

Lysit, invoer van een eruptieve hardsteen

De Lysit komt voort uit een harde massieve rots, van eruptieve oorsprong en is daarom rijk aan mineralen en tegelijk bijzonder sterk. Deze hardsteen bevat een hoog gehalte aan aluminiumoxide (Al2O3) en is daarvoor ook nuttig in andere industrieën dan de wegenbouw, asfalt of beton : we denken hierbij aan de ceramiek, verf, isolatiewol, enz.

Echter, voor de beton en asfalt industrie is dit een pareltje met grote kwaliteit :

  • witte kleur met reflectieve eigenschappen
  • PSV >= 50
  • LA : 12
  • MDE : 7
  • Waterabsorptie :  0,7% (laag)
  • Alcali-silica reactie : niet-reactief (NR)

Meer details op de productpagina van de lysit.

Gebruik van de Lysit

Zoals reeds aangehaald kan deze witte split in diverse toepassingen gebruikt worden. In Noord-Frankrijk zowel als in België zijn er reeds toepassingen met deze witte split, Lysit. Ook in Nederland heeft men al toepassingen en in Duitsland alsook de Scandinavische landen is het een gekend en frequent gebruikt product als toeslagstof voor beton, asfalt en bitumen. De voordelen in de wegenbouw zijn de lichtreflectiewaarden aan aanvaarbare kost : deze granulaten zijn niet extreem duur, ondergaan geen milieubelastende productieprocessen en zijn courant beschikbaar. Lichtreflectie verhoogt de zichtbaarheid op de wegen. Met hogere lichtreflectiewaarden kan ook bespaard worden op de verlichting en dus de kWh, wat de elektriciteitsfactuur drukt en de CO2 waarden reduceert. Een win-win situatie zowel voor de portemonee als het milieu.

Deze split kan in elk mengsel gedoseerd worden en hiertoe bijdragen. Door de hoge slijtweerstand is het ook perfect te gebruiken in antislip toepassingen. Tot slot komt deze hardsteen ook esthetisch tot zijn recht in geslepen beton, gepolierde toepassingen, enz.

Beschikbaarheid van de Lysit

De Lysit wordt geïmporteerd via zeevaart naar de haven van Gent, waar ze op stock ligt bij Ghent Aggregates. Dit laat ons toe zowel de CO2 impact te reduceren op vele kilometers alsook aan een aanvaardbare kost een witte harde steenslag aan te bieden. Dit voordeel delen we met onze klanten. Onze logistieke service brengt het materiaal waar ze moet zijn, op tijd, en in de gewenste hoeveelheden : per binnenschip of per as, of zelfs met zeevaart indien mogelijk.

Volgende korrelmaten zijn permanent op voorraad : 2/5 mm5/8 mm en 8/11 mm. Andere korrelmaten zijn eveneens beschikbaar op aanvraag volgens behoefte en toepassing.

Contacteer ons voor meer info :
GHENT AGGREGATES
Singel 19 – B-9000 GENT (België)
Email : info@ghentaggregates.be
Tel : +32 9 224 40 04

Toepassing in bitumen met LYSIT

Geslepen beton met LYSIT

Search

Contact