BHNS Bus Network

Uitvoering projecT : voorjaar 2019
Wat : asfalt met lysit reflexing white
Product in de kijker : LYSIT 8/11

In Noord-Frankrijk werd een groot project uitgerold om een busnetwerk op te zetten tussen diverse steden en grote dorpen in de regio Hauts-de-France. Het project, gedoopt BHNS, voorziet specifieke stroken en haltes voor bussen en trolleybussen om het vervoer van de personen te faciliteren en te versnellen tegenover het klassieke wegverkeer.

Samen met partner EIFFAGE en de productiesite Matériaux Enrobés du Nord werd een formule van asfalt met hoge belasting ontwikkeld met onze sterke witte steenslag LYSIT Reflexing white. 

Voor de samenstelling werd gekozen voor volgende granulaten:

  • Belgisch Porfier 4/6 en 6/10
  • Lysit 5/8 en 8/11
 

Na de plaatsing van de asfalt werd overgegaan tot hydrodecaperen om de bovenste millimeterlaag meteen te verwijderen. Op die manier wordt de bitumineuze sluier meteen verwijderd en komt het asfalt met haar speciaal granulaat LYSIT tot de oppervlakte. 

Voordelen van gebruik van LYSIT : 

  • lichtreflectie door lysit van straatverlichting en omgevingsverlichting wat bijdraagt tot betere zichtbaarheid en veiligheidsgevoel 
  • reductie warmte van het rijwegoppervlak wat leidt tot minder spoorvorming en hogere duurzaamheid
  • reductie van urban heat (stralingswarmte van grondoppervlakte)
  • verhoging weerstand bij remmen wat bijdraagt aan de veiligheid van de weggebruiker
  • extra duurzaamheid van het asfalt door gebruik van sterke granulaten (PSV +50 en LA12).

Alle kleuren en soorten granulaten, siergrind en mineralen tot glasproducten zijn beschikbaar bij Ghent Aggregates. U zoekt een bepaald kleur, rond of gebroken, brokken voor buiten of binnen, spiegelglas of nog iets anders ? Aarzel niet Ghent Aggregates te contacteren om een gepast voorstel te ontvangen.

Ghent Aggregates is vanuit Gent uw gespecialiseerde invoerder en leverancier van hoogstaand natuurlijk en synthetisch siergrind, gekleurde granulaten en technische mineralen in dienst van de betonindustrie, utiliteitsbouw, wegenbouw en landschapsontwikkeling.