Centre d’affaires Diamant Liège

Uitvoering projecT : mei 2016
Wat : terrazzo beton met glas granulaat
Product in de kijker : Ruby Red Glas 9/12

Bij de aanleg van dit designgebouw werd door de architect gekozen voor een design terrazzo granito beton dat geslepen en gepolierd wordt. Heel bijzonder aan deze creatie is dat zowel binnen als buiten hetzelfde materiaal wordt gebruikt waardoor men het gevoel krijgt dat buiten en binnen ineenvloeien. Grote glaspartijen verruimen en accentueren deze belevenis.

Voor de samenstelling werd gekozen voor volgende granulaten:

  • Witte steenslag
  • Zwarte grote kalksteenbrokjes Onyx Black 20/32
  • Ruby rood glas 9/12

 
De plaatsing en verwerking van deze designbeton gebeurde door Ets. Bernardin, specialist in deze materie, afkomstig uit Luik. Ets. Bernardin is actief in gans België en Noord-Frankrijk.

Met de keuze voor de kwalitatieve, in de massa getinte glas producten konden deze zorgeloos verwerkt en later geschuurd worden. Door kubische gebroken vorm hecht het rode glasgranulaat perfect in de bovenlaag van de beton en komt ze niet los tijdens het polieren. 800 kilogram werd verwerkt in dit project.

Alle kleuren en soorten glas granulaat zijn beschikbaar bij Ghent Aggregates. U zoekt een bepaald kleur, rond of gebroken, brokken voor buiten of binnen, spiegelglas of nog iets anders ? Aarzel niet Ghent Aggregates te contacteren om een gepast voorstel te ontvangen. Ghent Aggregates is vanuit Gent uw gespecialiseerde invoerder en leverancier van hoogstaand natuurlijk en synthetisch siergrind, gekleurde granulaten en technische mineralen in dienst van de betonindustrie, utiliteitsbouw, wegenbouw en landschapsontwikkeling.