Glow Parking Calais

Uitvoering project : mei 2017
Wat : Asfalt met Glow Gravel
Product in de kijker : GLOW GRAVEL AQUA 11-14 & EMERALD YELLOW 11-14

EUROVIA France, afdeling te Calais, heeft de intentie om samen met Ghent Aggregates nieuw type asfalt te lanceren in Frankrijk waarbij de glow gravel zal gebruikt worden als esthetische toevoeging. De parkeervakken zullen dienen als demoproject voor grote infrastructuurwerken die op stapel staan aan de Côte d’Opale te Frankrijk.

Tijdens de aanleg van deze twee parkeerplaatsen voor de directie is gekozen voor een manuele spreiding van het warme asfalt (vers uit productie). Vervolgens zijn de vooraf gemengde glow gravel Aqua en Emerald Yellow ingestrooid in het warme, niet-getrilde, oppervlak. De verdeling bedraagt ca. 250 gram per m². Hiermee wordt een aanvaardbaar mooi sterrenparkeerplaats gemaakt.  De temperatuur van het asfalt bedroeg naar het einde toe van de plaatsing ca. 131°C. Er is in totaal vier maal getrild met een wals, die voldoende vochtig werd gemaakt zodat de glow gravel niet aan de rollen blijft hangen.

 

Ghent Aggregates is exclusief invoerder en verdeler in Europa van de Glow Aggregates en producten van AGT. Deze Canadese producent staat voor de meest performante glow products wereldwijd. Na uitvoerig testen van alternatieven op de markt hebben wij gekozen voor deze producten : omwille van kwaliteit, glow intensiteit, cyclus en levensduur. Misschien iets duurder, maar de beste die er zijn. Eenmaal verwerkt zou het zonde zijn om na een paar jaar vast te stellen dat het effect niet meer van toepassing is. Kies daarom voor de beste glow in the dark producten.

Images by Jonathan Kesteleyn (c)