Hotel Jam Brussel

Uitvoering project : Februari-mei 2016
Wat : Terrazzo beton met beige grind
Product in de kijker : HAUTE MARNE 4/14 R (Mignonette)

Bij de aanleg van dit designgebouw werd door de architect Lionel JADOT gekozen voor een design stijl New York jaren ’20. De combinatie van hout, beton en kleurrijke elementen samen met een niet-alledaags design geven een uitzonderlijke standing aan het geheel.

De samenstelling werd gekozen voor volgende granulaten:

  • Marne grind 4/14 R (1.250kg/m3)
  • CEM I cement – donkergrijze kleur
  • Klassiek betonzand 0/4

De plaatsing en verwerking van deze designbeton gebeurde door Servi Diam, specialist in deze materie. Servi Diam is actief in België en specialiseert zich in het leggen van polibeton, uitgewassen sierbeton en terrazzo granito beton.

Bij de productie wordt een stabiele betonmengeling voorbereid, hier door CCB Beton (Cementir groep). Deze samenstelling wordt nauwkeurig geplaatst op de werf met de pomp. Na het uitharden werd de vloer volledig geschuurd en gepolierd. De bijzondere eigenschappen van het grind samen met een nauwkeurige uitvoering geven een prachtige aparte duurzame stijl. De kwaliteit van het grind maakt het schuren mogelijk maar biedt door kwaliteitsnormen voldoende garanties naar duurzaamheid en kwaliteit. De Marne grind is vrij van pyriet en intensief gewassen bij productie om te voldoen aan deze kwaliteitseisen voor zichtbeton. Kwaliteitsfiche conform CE EN12620 op aanvraag.

Alle kleuren en soorten grind zijn beschikbaar bij Ghent Aggregates voor jouw betonproject. Je zoekt een bepaald kleur, rond of gebroken, voor buiten of binnen? Aarzel niet Ghent Aggregates te contacteren om een gepast voorstel te ontvangen.

Ghent Aggregates is vanuit Gent uw gespecialiseerde invoerder en leverancier van hoogstaand natuurlijk en synthetisch siergrind, gekleurde granulaten en technische mineralen in dienst van de betonindustrie, utiliteitsbouw, wegenbouw en landschapsontwikkeling. Ghent Aggregates biedt ook advies en kan je in contact brengen met partners voor realisaties van projecten.