Sportzaal Harnes

Uitvoering project : mei 2015
Wat : Uitgewassen beton met Glow Gravel
Product in de kijker : GLOW GRAVEL AQUA 11-14, ROYAL 4/10, SAMBER GRIJS 6/14

De Stad Harnes bouwt in 2014-2015 een nieuwe sporthal waarbij ook de eerste divisie Heren Volleybal van Harnes tweewekelijks zijn thuiswedstrijden zal spelen. Dit enorme prestigeproject voor de streek was dan ook een mijlpaal voor het lokale bestuur dat zijn droom verwezenlijkt zag. Ghent Aggregates heeft het genoegen te kunnen meewerken aan het project. Bij de design van de voorplaats, toegangswegen van parking naar de zaal en de omgevingswerken heeft Ghent Aggregates samen met de partner Eqiom Bétons verschillende stalen ontwikkeld en uiteindelijk tot een samenstelling en concept gekomen waarbij gekozen werd voor lichte granulaten voor de grootste oppervlaktes. Deze lichte beige en roze getinte granulaten sluiten aan bij het vele hout in het gebouw aan de buitenzijde. Daarnaast is gekozen om accenten aan te brengen met een lichtgrijs granulaat met daarin glow gravel verwerkt.

De samenstelling werd gekozen voor volgende granulaten:

  • Royal 4/10 voor grootste oppervlaktes
  • Samber grijs 6/14 voor kleinere accenten
  • Glow Gravel Aqua 11-14 (250gr/m2)
  • CEM III cement – lichtgrijze kleur
  • Klassiek betonzand 0/4

Van concept tot plaatsing is uiteindelijk een drietal weken gegaan. Het stadsbestuur zowel als de burgemeester waren snel akkoord met de voorstellen. Uitvoering is vlekkeloos verlopen dankzij een goede plaatsing door de klant van Eqiom Bétons.

Het gebruik van de Glow brengt uitzonderlijke speciale accenten in het donker. Overdag stoort de locatie van die steentjes absoluut niet want het geeft een omgekeerd effect : hetzelfde sterrentjespatroon wordt herhaald en zal meer opvallen tijdens de nachten. Bovendien geeft het een extra veiligheidsgevoel en aanduiding op de grond. Vandaag is dit project nog steeds te bewonderen. Hier is gekozen voor het kleur AQUA dat dichtbij donkergroen ligt. De groene kleur komt immers voor in het wapenschild en  logo van de stad Harnes.

 

Ghent Aggregates is exclusief invoerder en verdeler in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk van de Glow Aggregates en producten van AGT. Deze Canadese producent staat voor de meest performante glow products wereldwijd. Na uitvoerig testen van alternatieven op de markt hebben wij gekozen voor deze producten : omwille van kwaliteit, glow intensiteit, cyclus en levensduur. Misschien iets duurder, maar de beste die er zijn. Eenmaal verwerkt zou het zonde zijn om na een paar jaar vast te stellen dat het effect niet meer van toepassing is. Kies daarom voor de beste glow in the dark producten.