Singel 27 – Haven 0955K - B-9000 Gent-Zeehaven

Steal the spotlight met onze glow in the dark gravel

Hoe beter opvallen dan met een verlicht pad waarbij het lijkt alsof je tussen de sterren wandelt? Ghent Aggregates is voor de Benelux en Frankrijk de exclusieve verdeler van de lichtgevende stenen van Ambient Glow Technology (AGT). AGT staat wereldwijd bekend om hun meest performante glow in the dark granulaten:

  • Er wordt gebruik gemaakt van van een zeer krachtige formule op basis van fosfor en aluminaten. 
  • De beste helderheid wordt gegarandeerd in combinatie met langst blijvende gloed
  • De glow stenen wordt opgeladen door natuurlijk daglicht en zijn opgeladen in minder dan 10 minuten
  • De stenen gaan meer dan 15 jaar mee en zullen zichzelf herladen zonder tussenkomst van elektriciteit.

Stralend exclusief verdeler

Ghent Aggregates kan met trots zeggen dat het de exclusief erkend Master Dealer van de lichtgevende materialen van AGT is. De glow gravels zijn beschikbaar in drie kleuren: Emerald Yellow (geel), Aqua (groen) en Sky Blue (blauw). De beschikbare korrelmaten variëren van 2 tot 12 mm, waarbij het vaakst gekozen wordt voor een korrelgrootte van 9 tot 12 mm. 

De glow stenen gaan meer dan 15 jaar mee en geven 10 à 12 uur licht af (per cyclus van 24 uur). 

Eigenschappen om mee uit te blinken

Glow granulaten in je beton of asfalt? De lichtgevende steentjes komen volledig tot hun recht in zowel een private als publieke omgeving en zorgen voor dat tikkeltje extra originaliteit. Dankzij de afwerking (geen coating) blijft dit materiaal jaren goed en kan het slijtage verdragen omdat deze stenen getint zijn in de massa. Deze stenen zijn dus niet enkel gecoat aan de buitenkant zoals de goedkopere alternatieven. 

Hitte, koude dagen, zuren, basen en andere zaken zullen ook geen impact hebben op het materiaal. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen dus naar hartelust genieten van een prachtig lichtgevend pad, ook op extreem warme of diep winterse dagen. Indien gewenst kunnen de steentjes geschuurd, gepolijst of gestraald worden. 

Na de aanleg van het wegoppervlak worden de glow steentjes in het oppervlak gestrooid naar wens. Dit gebeurt doorgaans op een naturelle manier om het beste en minst geforceerde resultaat te bekomen. Door het ecologische karakter van de glow gravels (deze nemen namelijk UV-licht op en hebben geen elektriciteit nodig) is het uitermate belangrijk dat deze stenen op een plaats worden gebruikt waar absorptie van licht mogelijk is (daglicht of kunstlicht). Als er niet voldoende licht opgenomen kan worden, zullen de glow stenen eens het donker wordt ook geen licht afgeven. Glow gravel dient absoluut op donkere plaatsen te worden toegepast. Strooilicht van lantaarn, spots of andere lichtbronnen kunnen het resultaat verzwakken.

Glowtastic realisaties van Ghent Aggregates

Ghent Aggregates heeft al enkele top projecten gerealiseerd met de glow in the dark granulaten van AGT. Onze multifunctionele fluorescerende gravels worden zowel bij bedrijven als particulieren gelegd.

Sporthal

Voor de nieuwe sporthal in de Franse gemeente Harnes werd gekozen om te werken met de aqua glow steentjes. Voor de sporthal ligt overdag een schijnbaar normaal stuk asfalt met daarin kleine steentjes verwerkt. Wie eens het donker is echter passeert, zal zien dat dit patroon mooi verlicht wordt dankzij de kleine glow steentjes. Op die manier is er enerzijds originele en mooie verlichting bij de sporthal en anderzijds werken de glow in the dark granulaten als aanduiding op de grond

Park van de Walle

In 2017 kreeg park van de Walle in Roeselare een volledige facelift. Eén van de grootste spraakmakers was zonder twijfel het glow in the dark wandelpad dat ‘s nachts prachtig verlicht wordt. Wandelaars kunnen nu niet enkel genieten van een verlichte sterrenhemel boven hen, maar lopen als het ware tussen de sterren. Voor de afwerking van het pad werd namelijk gekozen voor de glow stenen van Ghent Aggregates. Op die manier werd er voor een veilig wandelpad gezorgd zonder dat er nood was aan het plaatsen van extra verlichtingspalen.  

Particulier terras

De glow in the dark steentjes zijn niet enkel interessant en bruikbaar voor publieke instanties en plaatsen. Ook particulieren kunnen gebruik maken van deze technologie. Zo zorgde Ghent Aggregates bij een particuliere woning voor een verlicht terras. Waar bij een privéwoning vaak gekozen wordt voor spotlights, werd hier gekozen om op een meer originele manier het terras te accentueren en verlichten. Ook werd de glow toegepast in een terrazzo beton omgeving met resultaat dankzij de in de massa getinte hoge kwaliteit van de materialen. 

Andere projecten werden intussen ook gerealiseerd zowel publiek als privé. Ook interesse in onze glow in the dark granulaten? Neem contact op of ontdek onze glow materialen.

Search

Contact